adwise

За повечето от нас, летните ваканции са преди всичко свързани с морето, което по правило е място за почивка на душата и тялото, а морският въздух и водата са много полезни за човешкото тяло.

Морската вода отдавна е известна със своите лечебни свойства. Тя релаксира, възстановява и подмладява. Повечето хора със здравословни проблеми често прибягват до традиционните лекарства и медицински процедури. Още в древността са открити лечебните ефекти на морската вода, които могат да предотвратят инфекциозните заболявания, да подмладят и укрепят човешкото тяло.

Морската вода съдържа магнезий, калий, калций, сулфати, натрий и много други елементи, които са полезни за организма. Водната терапия е известна с ефективността си при лечението на различни заболявания като артрит, бронхит, хипертония, краста, мускулна атрофия, екзема, мускулни болки и всякакви болезнени състояния. Терапевтичният й ефект е много полезен за намаляване на стреса, напрежението и претоварването.

Морето е люлка на биосферата и затова не е изненадващо, че соленият състав на морската вода е почти идентичен със състава на човешката кръв. Благодарение на активирането на метаболитните процеси в организма на човека се ускорява обновяването на клетките, изчистват се порите, отстраняват се вредни вещества, настъпва общ детокс на тялото.

Черно море е един от най-богатите на минерални вещества "басейни".

Когато човек плува, морето действа като масажист. Температурата на морската вода е под температурата на човешкото тяло. Затова дори  само докато човек стои в морето, тялото се охлажда, което води до загуба на калории. Морската вода и въздухът са най-добрата рецепта за възстановяване на гласните струни и помагат при лечение на заболявания на гърлото. Сутрешната разходка край морето е  изключително полезна заради йодните изпарения.

Има цяла гама от процедури за морска терапия – таласотерапия. Това включва както терапевтично, така и профилактично ползване на кал, водорасли и т.н. Те се прилагат за премахването на хроничен стрес, претоварване, ставни заболявания, служат за заздравяване на кръвоносните съдове и подобряване на имунитета като цяло.

Най-доброто време за плуване в морето е сутрин (до 11 часа) и вечер (от 16 до 19 часа), а най-добрата температура за къпане в морето е 23-25 ​​градуса. Смята се, че морската вода, затоплена до +26 и повече, губи много полезни свойства.

Почивката на морето е  наистина здравословна. Почиващите на морето попадат в един вълшебен свят. Шумът на вълните, пясъка под краката, мидите, водораслите и камъчета, крясъците на чайките. Морето дава пълно единение с природата, красота на усещането и цяла гама от неизследвани чувства. Така човек премахва стреса и се зарежда с енергия.

Морето е равностойно на гигантски комплекс за СПА процедури, а когато имате възможност да получите и двете на едно място, определено звучи повече от привлекателно. Това място съществува и е Гранд Хотел Свети Влас.

Външната СПА зона на хотела Ви дава възможнот да релаксирате гледайки морето, докато слънчевите лъчи Ви озаряват.

В Гранд Хотел Свети Влас Вие ще можете да се насладите на спокойствие, комфорт и перфектно обслужване, за да прекарате една мечтана почивка, а всяка сутрин отваряйки очи пред Вас ще се разкрива красива гледка, към необятната морска шир.

След такава почивка край морето Вие гарантирано ще сте отпочинали, усмихнати, заредени с енергия и много приятни емоции!

Телефон за резервации:

0700 44 800

Безопасност Безопасност