adwise

Времето, прекарано на брега на морето, дава спокойствие и енергия. Използвайте почивката край морето, за да бягате сутрин по брега. Тази активна дейност на пясъчната ивица ще придаде разнообразие на Вашата почивка.

Защо да бягаме сутрин по морския бряг

Бягането на брега на морето е специфична дейност, която подобрява физическото и психическото здраве.

Ето нещо интересно, което е полезно за здравето, когато тичате сутрин рано край морето.

Проучванията показват, че звукът на вълните променя вълновите модели в мозъка, като ни отвежда в дълбоко спокойно състояние. Отпускането по този начин може да помогне за подмладяване на ума и тялото.

Също така, тичайки, кръвта  се движи активно. Свежата кръв, която се изпомпва от сърцето, носи повече кислород в нашия мозък, което повишава работоспособността ни.

Защо да бягаме сутрин по морския бряг

Бягането край брега на морето подобрява съня, което се дължи на чистия морски въздух, който се зарежда с отрицателни йони, които ускоряват способността ни да абсорбираме кислорода. Te също така балансират нивата на сератонина, химическо съединение в тялото, свързано с настроението и стреса. Именно затова след бягане край морския бряг се чувстваме спокойни, енергични и щастливи.

За доброто здраве огромна полза има свежият морски бриз, който е свободен от замърсяване и химикали, поради което може да усещате дразнене на гърлото.

Доказано е че относително голямото количество сол в морския въздух помага за абсорбирането на част от водата в дихателните пътища и тяхното прочистване, т.е. соленият въздух помага при хора с чести респираторни проблеми.

Първите слънчеви лъчи също имат много положителен ефект при бягане.

Самата топлина на слънцето засяга нашата ендокринна система – тази част от нашето тяло, която секретира ендорфини – естествени съединения, предназначени да ни накарат да се чувстваме спокойни и по-малко стресирани.

Бягането сутрин край морето носи много ползи – подобрява работата на мускулите, кръвообращението и тонуса на кожата.

Но за да има ефект тази физическа дейност, избягвайте консумацията на големи количества алкохол.

За да нямате наранявания и схващания по време на бягане сутрин край морето – задължително трябва да загрявате. Достатъчно е да се направят елементарни упражнения, за разтягане и затопляне на мускулите: разтягане на отделните части от тялото, махова с ръцете и краката, напъди.

За да има положителен ефект за здравето, не се претоварвайте с тази физическа дейност, правете го за удоволствие и през няколко дни ден увеличавайте леко общото пробягано време.

Защо да бягаме сутрин по морския бряг

Но не забравяйте – най-важно е постоянството. Ако бягате поне 3 пъти седмично по 25-30 минути на морския бряг, то Вие може да бъдете сигурни, че ще поддържате постоянно едно наистина добро здравословно състояние и форма.

Бягането сутрин край брега на морето е несравнимо изживяване.Вие започвате вашия ден заредени с много положителна енергия, гледайки необятната морска шир, чувайки шума на  вълните, които носят музика от дълбините на морето и чайки самотно прелитащи около вас, все едно светът е единствено Ваш.

Посетете Гранд Хотел Свети Влас, разположени на първа линия на морския бряг, бягайте сутрин -  подарете си щастие, кажете „сбогом“ на стреса!

Телефон за резервации:

0700 44 800

Безопасност Безопасност