adwise

Великден е най-големият и най-светлият празник през годината за всички православните християни. На този Свят ден празнуваме избавлението на цялото човечество от робството чрез жертвата на Исус Христос.

Православната църква отбелязва Великден повече от две хиляди години. Апостолите на Христос разкриват неговия смисъл на своите ученици. Така, от поколение на поколение, традицията на Великденските празници е достигнала до нас и се е разпространила по целия свят.

Великден е богат на много обичаи и традиции.

Великден – време е за позитивни мисли и почивка

Те са различни в отделните държави и често корените им са от древни езически времена. Например традицията за литургията в зората на Великден датира от древните пролетни празници в чест на изгрева на слънцето. Друга традиция -  да се носят нови дрехи на Великден като символ на нов живот - е от кръщението на първите християни, които идват в църквата, облечени в нови широки бели дрехи. А червеното великденско яйце е символ на живота. Персите и египтяните също са боядисвали яйца по време на честването на новата година, която при тях се е отбелязвала  през пролетта.

В технологичния век, в който живеем, Великден е начин да спрем забързаното темпо, да отпуснем душите си и да помислим за една прекрасна почивка за няколко дни.

Гранд Хотел Свети Влас е чудесна дестинация за вашата почивка по време на Великденските празници.

Време е за Великден, време за почивка и релакс.

Телефон за резервации:

0700 44 800

Безопасност Безопасност