adwise

Уникалните качества на българското Черноморие са известни отдавна.

Комбинацията от море и планини в района на Свети Влас го прави подходящо място за профилактика и лечение на белодробни и респираторни заболявания.

Ето защо хотелиерите и собствениците на ресторанти в региона популяризират българското Черноморие като медицинска дестинация. Особено след пандемията на коронавируса. Свети Влас е “лаборатория”, която убива всички видове белодробни вируси. От Свети Влас до Несебър, комбинацията от планински и океански въздух със специално и специално изпарение води до специфична йонизация, която може да убие всички видове вируси.

Статистиката показва, че групи от много държави като Финландия, Швеция и Норвегия са идвали в България за лечение на респираторни заболявания.

Следователно, правилните рекламни кампании в курортите през летните месеци могат да предоставят възможността на българи и чужденци, преболедували коронавируса да изберат къде да прекарат своята лятна почивка.

Въпреки прогнозата за лятото на 2021 г., много морски хотелиери са отворят отново базите си. Пример за хотел, който целогодишно е готов да посреща туристи е Гранд Хотел Свети Влас.

Свети Влас-дестинация за възстановяване след различни видове заболявания

Друг често срещан проблем е този на заседналия начин на живот.

Хората, работещи на бюра, на компютър и т.н. Водят значително заседнал начин на живот и често се оплакват от хронична болка в гърба, врата и ставите. За този тип оплаквания се препоръчва да вземете почивката на слънчево място, с възможност да ходите пеша и да спортувате повече (или дори по-добре ако спорът по-активен). Топлото време е много важно както и спортът, които ще помогнат  за отпускането на схванатите мускули и на цялото тяло да се възстанови.

Добре е да използваме всички възможности, които ни дава морската почивка или тази в балнео курорт. Разходките по пясъка, край прибоя на вълните са изключително полезни за опорно-двигателния апарат, но също така и зареждащи, и балансиращи психиката. Най-добре би било, ако след морската ваканция направим и няколко посещения на басейн с минерална вода. Балнеолечението се препоръчва при възпалителни и дегенеративни ставни и костни проблеми, например артрит, артроза, при остеопороза и др. 

Свети Влас-дестинация за възстановяване след различни видове заболявания

Най-добре е да се възползвате от всички възможности, предлагани от морските почивки и съответно базата на различните курорти. Разхождайки се по плажа,  близо до вълните е много полезно за опорно-двигателния апарат и може също така да презареди и балансира ума. Най-добре е да отидете до места с басейни с минерална вода няколко пъти, след като морската почивка приключи.  Тези места се препоръчват за  лечение на възпаление и дегенеративни проблеми със ставите и костите, като артрит, остеоартрит, остеопороза и др.

Безопасност Безопасност