adwise

В подножието на Стара планина и на брега на Черно море, Свети Влас е мястото, което ще ви размечтае веднага, щом го видите, а неповторимата гледка към морето и атмосфера на града са предпоставка за една незабравима почивка.

Заради уникалното си разположение, курортното селище предлага повече слънчеви дни в годината, тихи сутрини и прохладни следобеди. След топлата есен идва кратка и мека зима. Плажната ивица е тази, която остава една и съща през всички сезони – със ситен и искрящ в златисто пясък.

Свети Влас има и своята историческа приказка. Едва ли ще предположите, но селището е древно. Основано е от траките през 2-ри век и до 14-ти век се е наричало Лариса. След това получава името Свети Влас –  на името на светеца, еднакво почитан и от православни, и от католици.Освен покровител на търговците и животновъдите, светия отец е и лечител. Често в иконографията може да бъде видян с железен гребен в ръка, с който  вършел чудодейните си дела. За жалост,  нито един от многото манастири не се е запазил в цялото си великолепие до днес, но пък има доста добре съхранени останки, които разказват за времена на геройство и разцвет.

И манастирът, кръстен на светеца е застигнат от зла участ, безмилостно опожарен от морски пирати през същия онзи 14-ти век.

На мястото на някогашното тракийско светилище днес, 1800 години по-късно,  ви очаква блясъка на съвремието. На самия бряг в квартал „Юрта“, построен в пленяващия средиземноморски стил, ще откриете луксозния хотелски комплекс Гранд Хотел Свети Влас. С високо качество на обслужване и модерното си оборудване, отговарящо на световните критерии, хотела предлага всичко необходимо,  за да задоволи  нуждите и на най-взискателните. Приятна и отпускаща атмосфера в едно с професионално оборудван фитнес, от веригата Pulse Fitness & Spa и огромен  СПА център са само част от предимствата, които ви дава  този уникален хотел.

vlas mechti

Ако сте от хората, които обичат историческите забележителности,  на десетина километра от Свети Влас се намира стария град Несебър -атрактивно място за романтични разходки, по тесните калдаръмени улички.

 Добър вариант за свободното Ви време е разходка с лодка по река Камчия. Няма къде другаде да  се почувствате насред джунглата, заради ефекта от гъстите лонгозни гори и характерната само за поречието на Камчия растителност.

В допълнение към неповторимата емоция ще изживеете и тайнството, когато при устието реката среща морето.

Ако природните феномени продължават да ви вълнуват, то задължително трябва да видите нос Емине. Мястото, където дъхът Ви спира, когато пред вас се открие 60-метрова отвесна скала, живописно врязана в морето.

Свети Влас е идеалното място, ако искате да избягате от натовареното ежедневие. Там вие ще забравите за шума на града, напрежението и стреса , и се отдадете на една незабравима почивка.

 Плажа на това райско място е добре поддържан  и разделен на три отделни зони, с обща дължина от километър и половина. Разхождайки се по брега на морето  привлечени от необятната морска шир, вие ще стигнете до някогашния нос Робинзон. Макар и позагубил „дивия“ си чар, мястото все още е сред предпочитаните за романтична разходка и пикник.

Независимо, че е град от 2006 г., за мнозина Свети Влас си остава пъстрото село, сгушено в склоновете на планината, която слиза към морето. Запленени от красотата на местността вие ще започнете да мечтаете. Защото това е мястото- за влюбените авантюристи, любопитните експериментатори и безкомпромисните привърженици на лукса и удобствата.

Телефон за резервации:

0700 44 800

Безопасност Безопасност